Home Okategoriserade Är ditt lösenord säkert? Här är de 10 värsta lösenorden du kan ha!

Är ditt lösenord säkert? Här är de 10 värsta lösenorden du kan ha!

0
Är ditt lösenord säkert? Här är de 10 värsta lösenorden du kan ha!

Ett av problemen med att använda Internet är de myriader av lösenord som du behöver skapa för att logga in och ut ur dina olika konton. Om du är smart har du förmodligen olika lösenord för alla dina större konton, inklusive webbank, verktyg, sociala medier och e-post, men om du är som miljontals andra användare, väljer du bekvämlighet över säkerhet.

Lösenordsadministratören, SplashData, samlade information från 5 miljoner läckta lösenord i Nordamerika och Västeuropa för att avslöja de värsta lösenorden och göra en lista med de värsta och det målar upp en grym bild för internetsäkerhet.

Miljoner människor väljer att använda samma lösenord för alla sina konton, eller använder otroligt vanliga lösenord som är lätta för hackare att knäcka.

Så vad är det sämsta lösenordet? Återigen toppade ”123456” listan, med ”Password” som kommer in på en stark andraplats. Samma två lösenord toppade listan förra året.

Andra lösenord på listan var, ”Qwerty”, ”Letmein” och ”Football”. Enligt SplashData har nästan 10 procent av internetanvändarna använt minst ett av lösenorden på listan.

Topp 10-listan:

123456
Password
12345678
Qwerty
12345
123456789
Letmein
1234567
Football
Iloveyou

Polisen har uppmanat internetanvändare att ändra sina lösenord för att undvika fara för onlinehackare. De föreslår att du har ett lösenord med minst 12 tecken med symboler som @, #, $ placerade på slumpmässiga platser.

”Det kan vara svårare att komma ihåg, men överväg alternativet,” sa polisen i ett pressmeddelande. ”Att förlora dina personuppgifter, kontouppgifter eller en summa pengar är mycket mer obekvämt på lång sikt.”

När du skapar ett nytt lösenord bör du undvika att använda namn, personlig information, vanliga ord och mest av allt – återanvända lösenord. Om en hackare kan komma åt ett konto kan de komma åt dem alla.

DELA gärna den här viktiga artikeln med dina vänner och bekanta på Facebook!