Home Okategoriserade Vill du bli av med dina synliga blodkärl och åderbråck? Då ska du göra det HÄR!

Vill du bli av med dina synliga blodkärl och åderbråck? Då ska du göra det HÄR!

0
Vill du bli av med dina synliga blodkärl och åderbråck? Då ska du göra det HÄR!

Var tredje svensk lider av åderbråck.
Många tycker de är fula och drar sig för att bära kort sommarkjol eller shorts.
Men med ny teknik kan du bli av med åderbråck snabbt, lätt och säkert.

5 effektiva metoder mot åderbråck

1. Injektioner/skum

De så kallade injektionsmetoderna innebär att man sprutar in ett medel i venerna, vanligtvis ett ytspänningsnersättande skum. Det injiceras antingen i åderbråcket eller i en djupare ven. Skummet bryter ner kärlen på några månader.

2. Virknålsteknik

Via millimetersmå stickhål drar man ut synliga åderbråck med ett virknålsliknande instrument. Görs ofta ihop med laserbehandling.

3. Laser

Laser är den allra nyaste och mest moderna metoden mot åderbråck, som ersätter den äldsta kirurgiska metoden stripping. Först lokaliseras ådern med ultraljud och en tunn nål sticks in i kärlet vid knäet eller foten. Sedan förs en laserfiber genom nålen och upp i kärlet. Med hjälp av laserfibern försluts venen från insidan, ända från ljumsken och ner på benet.

4.Radiofrekvensbehandling

Behandlingen utnyttjar värmeenergin som alstras av radiofrekvensvågor. Efter en millimeterstor punktion av den sjuka ådran förs en tunn kateter upp i kärlet. När behandlingen startas hettas ådern upp från insidan under korta perioder, så att den skrumpnar och försluts. Liknar laserbehandlingen.

5. Stripping

Den äldsta behandlingsformen av åderbråck, som man frångår allt mer. Ett kirurgiskt ingrepp där man gör ett snitt i ljumsken. Sedan för man ner en vajer till knät och drar ut den ven som orsakar åderbråcken.

Se själv i videon här nedanför:

Dela gärna denna smarta video med dina vänner på Facebook!