Home Okategoriserade Vilma 7 år fick inte gå på Kents konsert! Svaret hon får ifrån sångaren? UNDERBART!

Vilma 7 år fick inte gå på Kents konsert! Svaret hon får ifrån sångaren? UNDERBART!

0
Vilma 7 år fick inte gå på Kents konsert! Svaret hon får ifrån sångaren? UNDERBART!

Vilma Eriksson, 7 år, älskar bandet Kent men hon är för ung för att gå på Kents avskedsturné. Så hon skrev till Jocke Berg och bad honom göra ett undantag.
– Svaret han gav till henne var så bra, säger pappa Patrick Eriksson.
2

Vilma Eriksson från Värnamo är ett relativt nyblivet Kentfan. Gruppen från Eskilstuna har varit hennes favoritband i ungefär ett år bara, men så är Vilma Eriksson bara 7 år gammal. Genom pappa Patrick Erikssons ihärdiga lyssnande på bandet sedan de släppte skivan Isola 1997 har dottern nästintill tvingats in att gilla bandet.
2

När Kent meddelade att de skulle lägga ned var det självklart att Patrick Eriksson skulle gå på turnén.
2

– Då ville hon ju jättegärna hänga med. Och jag tänkte att hon skulle få det, men det är 13-årsgräns på konserterna, säger Patrick Eriksson.

Vilma Eriksson fick då en ide.
2

– Hon frågade om hon kunde skriva till Kent och fråga om de kunde hjälpa henne att få gå. Jag ville inte hindra henne trots att jag visste att det nog inte skulle gå. Hon skrev brevet helt själv. Hon fick skriva vad hon tyckte och stavade en massa fel. Men jag kände att det inte skulle vara tillrättat, säger Patrick Eriksson.

Vilma Eriksson valde ett av sina favoritbrevpapper. Ett ljusblått med rosa fåglar på och skickade sin önskan om att få gå på konserten tillsammans med ett foto på hennet.
2

De skickade brevet till Jocke Bergs hemadress i Stockholm. I två veckors tid frågade Vilma Eriksson dagligen sin pappa om det hade kommit något svar. Patrick Eriksson försökte förklara att de kanske inte hade tid eftersom de var mitt uppe i turnén och han ville inte att hans dotter skulle hoppas för mycket. Men två veckor senare landade ett vitt kuvert med svart text i familjens brevlåda inslaget i bubbelplast.

”Hej Vilma! Tyvärr är det åldersgräns 13 år på alla svenska konserter. Så inte ens våra egna barn under 13 får gå. Jag skickar en skiva och en autograf i stället. Jocke Berg.”, var svaret.

– Han tog sig verkligen tid att svara mitt under avskedsturnén. Det är så stort och beundransvärt att han gjorde det. Det svaret han gav till henne var så bra för hon förstod verkligen att det inte var deras val att hon inte fick gå, säger Patrick Eriksson.

– Hon fattade först inte. Man bara såg i ögonen att hon var verkligen var glad att hon fått något från Jocke Berg. Autografen med ett hjärta över var pricken över i.

Vilma Eriksson är fortfarande bekymrad över att hon inte kommer hinna se Kent uppträda live, men skivan, autografen samt fyra använda plektrum gör att hon ändå är mycket glad.

– Det här kommer sätta spår i henne för livet. För henne kommer detta vara det bästa bandet. Det kommer hon aldrig glömma. Det är stort för henne. Skitroligt! säger han.

Och trots att Vilma Eriksson inte kommer att få gå på konserten och höra sin nuvarande favoritlåt ”Vi är inte längre där” live kan hon se fram emot att få ärva pappas Kentsamling där en ros från senaste spelningen hänger på väggen bredvid skivorna.

Dela gärna denna härliga historia med dina vänner på Facebook!