Home Okategoriserade 5 sätt människor som är mentalt starka effektivt hanterar stress och stressande situationer!

5 sätt människor som är mentalt starka effektivt hanterar stress och stressande situationer!

0
5 sätt människor som är mentalt starka effektivt hanterar stress och stressande situationer!

Från den dag vi föds tills den dag vi tar vårt sista andetag, är vi tvungna att hantera stress. Det är oundvikligt att hela vårt liv är markerade med perioder av påfrestningar och spänningar. Medan viss stress faktiskt är bra och hälsosamt för oss, för mycket av den är dålig och kan leda till hälsoproblem.

Om du någonsin har upplevt djupt obehagliga känslor, tankar och känslor av rädsla och oro över framtida situationer eller saker utanför din kontroll, så har du känt att tung stress drar ner dig. Många fall av fysisk och psykisk utbrändhet, depression, missbruk, högt blodtryck och andra hjärtfrågor härrör direkt från förhöjda nivåer av okontrollerbar stress. Nyligen den vanligaste typen av psykisk ohälsa identifierad av National Institute of Mental Health som ångest. Stress är vad som leder direkt till ångest.

Om du inte kan hitta ett sätt att balansera och ta itu med alla de saker som kommer i din väg så kan man ledas till en brytpunkt, om du inte redan har kommit dit ännu! I stället för att låta saker komma ur kontroll och fortsätta att lida, finns det tekniker för att ordentligt ta itu med de dagliga påfrestningar du stöter på. Här är några av de sätt mentalt starka människor hanterar stress på. Läs igenom dem eftersom en del av dessa verkligen kan göra en stor skillnad i ditt liv:

1. De tänker positivt:
Om du säger till själv kan du kan klara av något, så ställer du dig upp för framgång. Tänka positivt sätter dig i rätt tänkesätt att ta itu med stressiga saker de har i tankarna. När du gör det motsatta och tänka negativt, genom att säga till dig själv att du inte kan göra något, då ställer du dig i huvudsak upp för misslyckande innan du ens gett det ett försök. Säg till dig själv att du är stark, tuff, och att ingenting kan stoppa dig kommer bara att hjälpa dig att övervinna vad du behöver.
2. De finner en lösning:
Snarare än att bara undvika eller fly från stressande händelser, interaktioner, eller problem, så kommer mentalt starka människor att möta de och arbeta för att få bort det från deras liv. Beroende på källan till din stress, kan detta innebära ett antal olika saker. Du kan arbeta för att finna en gemensam grund med någon du inte komma överens med eller sluta förhala över något du vet att du måste få gjort, men fortsätta trycka bort det. Att lösa sina problem betyder inte att man måste ta itu med eller tänka på dem igen!
3. De förutse stressade situationer:
Mental styrka bygger delvis på vetskapen om att saker i livet inte alltid går som förväntat och på grund av detta kan en back up plan kan vara nödvändig. Genom att hålla dina sinnen öppna och vara flexibel kan du komma förbi de stötar och vägspärrar som dyker upp längs vägen, och därmed undvika en hel del ytterligare och onödig stress. Smidig segling börjar med att förutse vädret, som gör en smidig resa i livet och innebär att förutse saker och händelser blir bortom din kontroll.
4. De tänker framåt och planerar därefter:
De flesta av de dagliga påfrestningar vi möter kommer från balans i våra scheman. När du måste vara på jobbet, ett möte, middag, eller skolan plocka upp dina barn vid en viss tidpunkt, plus göra en miljon andra saker emellan, kan det lätt betona ut något! När du upptäcker att du är överbelastad, är det dags att sitta ner och göra ett schema. Tillåt dig själv extra tid i-mellan de platser som du måste gå eller saker du måste göra så om du kommer sent av någon anledning, är det okej. Scheman hjälper oss att hålla reda på alla de stora och små saker som vi behöver få gjort och om du håller fast vid dem, kommer ditt liv omedelbart bli mindre stressat.
5. De använder ett antal olika tekniker för stresshantering:
Det finns en mängd olika stresshanterings verktyg och tekniker som människor använder för att lindra stress. Vissa gör yoga eller mediterar, ta en promenad, motionerar, och bara håller sig i rörelse för att stoppa dem från att bli förlamade av stress. Andra gör listor, tar en paus från vad det är som stör dem, pratar ut med betrodda vänner och kollegor, eller klämmer på en stressboll. Det finns en oändlig mängd strategier och sätt ute för att hjälpa dig att övervinna stress, du behöver bara prova dem och se vad som fungerar för dig.
[adsense2]
Kolla in videon nedan för några fler tekniker stresshantering:


Vänligen dela detta med familj och vänner på facebook!