Home Okategoriserade Mamma smsar 4-åriga dotterns lärare efter att hunden börjar agerar konstigt! Får ett oväntat svar!

Mamma smsar 4-åriga dotterns lärare efter att hunden börjar agerar konstigt! Får ett oväntat svar!

0
Mamma smsar 4-åriga dotterns lärare efter att hunden börjar agerar konstigt! Får ett oväntat svar!

En mamma och pappa är idag oerhört tacksamma efter att deras diabetes hjälp-hund kunde upptäcka att deras 4-åriga dotters blodsocker sjönk, på 8 kilometers avstånd.

Sadie har typ 1-diabetes och Downs syndrom, rapporterade KUTV. Detta gör det svårt för föräldrarna att hålla hennes blodsockernivåer stabila.

Det förändrades när de adopterade en särskild Labrador som heter Hero.
Hero är utbildad diabetiker hjälp-hund, som kan lukta när Sadie’s blodsocker blir för högt eller för lågt. Hero varnar sedan Sadie’s föräldrar.

”Jag ska hålla fram mina händer och säga:” Vad är det? ” och han tar sin tass på min vänstra hand för ”låg”, och han nosar på min högra hand för ”hög” ”, berättade Michelle, Sadies mamma, för KUTV.
[adsense2]

196ufzh

I december 2015 levde Hero upp till sitt namn.

Sadie hade lektion på Deerfield Elementary School i Cedar Hills medan Hero var i familjens hem, mer än 8 km bort. Det är då hunden börjar agera konstigt.

”Han är normalt en mycket lugn hund,” Berättar Michelle. ”Gnälla är inte i hans protokoll. Men han hade precis börjat gnälla och tänkte inte sluta.”

Hero varnar Michelle om Sadies låga blodsocker trots att barnet var kilometer bort. Michelle smsade Sadies lärare bara för säkerhets skull.

tdudwgg

Lärare Kimberly Stoneman kommer ihåg smsen och telefonsamtalen.

”[Sadie mamma] ringde mig och frågade om jag kunde kontrollera hennes siffror, och de var bra,” Stoneman förklarar. ”Jag testade henne och det var bra. Sedan inom en halvtimme hon gick ner.”

Sadies siffror föll plötsligt 122-82.

”När det dalar är de omedelbart mycket farligt”, säger Michelle. ” Med dalar, kunde hon hamna i diabeteskoma direkt, och hon kunde dött, om vi höll henne låg för länge.”

Rektor Caroline Knadler, som också är diabetiker, sade hon inte kunde tro vad som hände.
”Jag ska vara ärlig, det chockerade mig” sa Knadler, och tillade att hon tidigare hade larmats av hunden om hennes egna sockernivåer under ett föräldramöte. ”Vi är här och hunden är borta i Pleasant Grove. Hur kan han basera den lukt? Den fick mig verkligen att tänka. Vad är det Hero varnar på?”

Hero’s tränare, KC Owens, sade hon använder en speciell doftflaska att träna hundar att vädra ut höga och låga blodsockernivåer.

”De är lätta att träna, de är föds upp för sitt doftsinne” berättade Owens för nyhetsstationen. ”Dessa hundar kan väcka en förälder mitt i natten för att signalera ”låg”. De kan gå och hämta hjälp, och de gör detta i god tid före all teknik.”

Owens tillade att labradorer har hundra miljoner luktreceptorer, som gör att dem kan känna en lukt upp till 3 km bort. Hon tror att något annat hjälpte Hero den dagen.

”Hur vet hundar när deras ägare kommer hem?” frågade Owens. ”Det finns en annan del av det, som jag kallar ”Bara gud vet. ””

o6sfwyd

Sadie’s pappa är överens.

”Jag kan inte förklara det. Det är guds sak”, sade han. ”Jag tror att det är som en moders intuition. Dessa hundar har förmågor och sinnen bortom vår förståelse.”

”Det är därför vi är tacksamma att ha Hero, han är den som räddar henne flera gånger, än inte.

”Jag har alltid kallat Sadie vår lilla ängel, och jag tror att Hero är en liten ängel som skickats in i våra liv för att vaka över henne.”

Historien delades på Reddit, och inhämtar mycket positiv feedback.

”Han agerade som att något var fel, men ingenting var fel. Men senare hände det oundvikliga. Fantastiskt!” sa Reddit användaren skintigh.

Användaren Rndmkrpny sade, ”Hundar kan känna doften av en droppe mänsklig svett i en gigantisk swimmingpool fylld med vatten. De har också, till skillnad från oss, kan inte bara sluta känna en doft med tiden. Ännu mer otroligt , kan de plocka isär dofter i olika komponenter”

Dela gärna denna artikel med dina vänner på Facebook!