Home Okategoriserade Endast 1 av 10 personer kan se alla färger i den här bilden! Hur många kan DU se?

Endast 1 av 10 personer kan se alla färger i den här bilden! Hur många kan DU se?

0
Endast 1 av 10 personer kan se alla färger i den här bilden! Hur många kan DU se?

Vilken färg är himlen? Blå, eller hur? Men ser du blått på samma sätt som jag ? Kanske är mitt blått din rosa eller min rosa är ditt röda.
[adsense2]

Det låter konstigt, men efter det att Internet hade en fullskalig existentiell kris över färgen på en klänning (vitt och guld för övrigt!) Har det blivit ganska uppenbart att alla inte ser alla de vackra nyanser som finns i en låda med kritor.

Till exempel, många ser en tydlig skillnad mellan nyanser av gult medan andra helt enkelt bara ser gult.
Det hela handlar om hur många färg-receptorer du har i dina ögon. Professor Diana Derval, en neuroexpert, har postat ett intressant test som avgör hur många receptorer som du har. Efter att jag tog det enkla testet, var det fascinerande att se hur många människor som ser världen på exakt samma sätt som jag gör …

För att ta testet, räkna de färger du ser i detta spektrum:

Hur många färger kan du se?
2

Om du såg …
Färre än 20 distinkta färger: Derval säger att du är en dichromat och har bara två koner i ögat. Tjugofem procent av befolkningen är dichromater. Men oroa dig inte, du är i gott sällskap – hundar är också dichromater .
Mellan 20 och 32 distinkta färger: Du är en trichromat. Det innebär att du har tre typer av koner i ögat i det lila / blåa, gröna och röda området. Dervals säger trichromater njuta av olika färger och kan uppskatta dem. Omkring 50 procent av befolkningen är trichromater.

Mellan 32 och 39 distinkta färger: Precis som en humla, du är en tetrachromat. Dervals säger att dessa typer av människor har fyra typer av koner. Cirka 25 procent av befolkningen är en tetrachromat.
Mer än 39 distinkta färger: Du kan väl räkna haha! Dervals säger ju att det bara finns 39 olika färger i testet och förmodligen endast 35 är korrekt visade av datorskärmen.
Hur många såg du? låt oss veta!.

Dela gärna det här med dina vänner på Facebook!